Artikelen

Sinds deze zomer levert Flowlink BV hoogwaardige micro tandwielpompen van Flight Works Inc. Deze tandwielpompen vinden hun oorsprong in de vliegtuig industrie maar zijn ook zeer geschikt voor toepassingen in bijvoorbeeld de chemie. De Flight Works pompjes worden momenteel onder andere gebruikt voor de stuwrakketen van nano-satellieten, in koel- en hydrauliekinstallaties en als doseerpomp in diverse toepassingen.

De pompjes zijn te leveren met een pompcontroller en een pompbehuizing.
Hierdoor zijn ze direct bruikbaar in lab of productie omgeving.

Kenmerken van deze kleine krachtpatsers zijn oa.:
• Flows van • Materialen; RVS, diverse keramiek soorten, Hastelloy en meer
• Asafdichting: Magneetkoppelingen, Lipseal
• Persdruk t/m 70 bar (vloeistof afhankelijk)
• Local – Remote control functie
• Aansluitingen: slangpilaar, compressiefittingen, FNPT
Kijk voor meer informatie over deze doseerpompen onze andere producten op onze vernieuwde website:
https://www.flowlink.nl/

Mini-Loop

Fluitec Mini Loop Reactor RR-11 (Volume 11ml)

Transformeer uw proces van Semi-Batch naar Continu met de Fluitec Loop RR-11

Continu reacties hebben vele voordelen ten opzichte van batch processen zoals; kleiner reactie volume, minder veiligheid risico’s, stabielere proces parameters en hogere opbrengst. Wanneer je hebt besloten dat continu reacties wel eens voordelig voor uw proces zouden kunnen zijn, zijn er diverse uitdagingen die moeten worden overwonnen. Hoe zal de reactie plaatsvinden in een continu proces? Kunnen we de lokale warmte productie meten en controleren? Kunnen we stabiele mix efficiency garanderen kunnen we ‘dead spots’ vermijden? Kunnen we de processen testen tegen lage investeringskosten? Deze vragen kunnen worden beantwoord met het Fluitec Loop systeem

Onthul de reactie kinetiek

De Fluitec Loop combineert ‘plug flow’ eigenschappen, uitstekende mix efficiency en hoge warmteoverdracht door het gehele systeem. De slim geplaatste temperatuursensoren meten continu de warmte productie in het systeem. Samen met de recirculatie flow, de doseering en de warmte productie kunnen we reactie kinetiek blootleggen. Ook van zeer exotherme reactieprocessen.

Reaction Kinetics

 

 

 

 

Gebruik

De Fluitec loop reactor, type RR-11-HC met een reactor volume V = 11 ml, is geschikt voor haalbaarheidsstudies en voor het bepalen van de reactie kinetiek. Het systeem wordt hiertoe gebruikt als een isotherme reactor met hoge recirculatie verhoudingen. De reactor kan tevens ook gebruikt worden als een PFRR systeem met lage circulatie verhoudingen. Het is met dit systeem echter niet mogelijk een energie balans op te stellen. Hiervoor hebben wij andere systemen in ons leveringsprogramma.

Systeem parameters

Max. druk: 100 bar
Temperatuur: -40 tot +250°C
Materialen: SS316L/Ti – Hastelloy C-22/C-4

Bent u geïnteresseerd in wat dit systeem voor uw reactie proces kan betekenen?
Meen gerust contact met ons op.

Bij Flowlink ondersteunt we onze klanten in de overgang naar een continue stroom systemen voor chemische en polymerisatiereacties. Continue processen hebben meerdere voordelen ten opzichte van batchprocessen. Schaalbare proeven op laboratorium schaal waren altijd lastig. Het Fluitec Contiplant systeem maakt deze proeven op kleine schaal mogelijk. Het modulaire reactorsysteem kan worden gebruikt voor fundamenteel onderzoek, alsook feitelijke productie op kleine schaal (<50 kg / hr).

Fundamenteel onderzoek
Om een conversie mogelijk te maken, moeten we vaak een bestaande batch reactie omzetten in een continue stroom regiem. Dit vereist een goed begrip van de reactie kinetiek. Is bijvoorbeeld de reactie kinetisch beperkt of wordt de reactie beperkt door massa-overdracht? De Fluitec Contiplant loop-systeem kan worden gebruikt om inzicht te verkrijgen in deze reactie eigenschappen en zo tot een veilige transitie te kunnen komen.

Kleinschalige productie
Wanneer de reactie eigenschappen bekend zijn, kan het Contiplant systeem gebruikt voor eerste kleine schaal proeven tot circa 50kg/uur. Het systeem kan worden getest om de invloed van bijvoorbeeld temperatuur, druk, debiet en verblijftijd op de produkt eigenschappen in continuflow te ontdekken. Hiermee verkrijgen we inzicht in het juiste werkgebied voor de productie unit.

Volledige grootschalige productie
Door schaalbare aard van het Contiplant systeem kan de gebruiker de lab of proefinstallatie veilig omzetten naar volledige productiecapaciteit. Opschaling met een factor 1000 zijn met succes gerealiseerd.

* Flowlink BV * levert en levert systemen op basis van het Fluitec Contiplant systeem.