Mini-Loop

Fluitec Mini Loop Reactor RR-11 (Volume 11ml)

Transformeer uw proces van Semi-Batch naar Continu met de Fluitec Loop RR-11

Continu reacties hebben vele voordelen ten opzichte van batch processen zoals; kleiner reactie volume, minder veiligheid risico’s, stabielere proces parameters en hogere opbrengst. Wanneer je hebt besloten dat continu reacties wel eens voordelig voor uw proces zouden kunnen zijn, zijn er diverse uitdagingen die moeten worden overwonnen. Hoe zal de reactie plaatsvinden in een continu proces? Kunnen we de lokale warmte productie meten en controleren? Kunnen we stabiele mix efficiency garanderen kunnen we ‘dead spots’ vermijden? Kunnen we de processen testen tegen lage investeringskosten? Deze vragen kunnen worden beantwoord met het Fluitec Loop systeem

Onthul de reactie kinetiek

De Fluitec Loop combineert ‘plug flow’ eigenschappen, uitstekende mix efficiency en hoge warmteoverdracht door het gehele systeem. De slim geplaatste temperatuursensoren meten continu de warmte productie in het systeem. Samen met de recirculatie flow, de doseering en de warmte productie kunnen we reactie kinetiek blootleggen. Ook van zeer exotherme reactieprocessen.

Reaction Kinetics

 

 

 

 

Gebruik

De Fluitec loop reactor, type RR-11-HC met een reactor volume V = 11 ml, is geschikt voor haalbaarheidsstudies en voor het bepalen van de reactie kinetiek. Het systeem wordt hiertoe gebruikt als een isotherme reactor met hoge recirculatie verhoudingen. De reactor kan tevens ook gebruikt worden als een PFRR systeem met lage circulatie verhoudingen. Het is met dit systeem echter niet mogelijk een energie balans op te stellen. Hiervoor hebben wij andere systemen in ons leveringsprogramma.

Systeem parameters

Max. druk: 100 bar
Temperatuur: -40 tot +250°C
Materialen: SS316L/Ti – Hastelloy C-22/C-4

Bent u geïnteresseerd in wat dit systeem voor uw reactie proces kan betekenen?
Meen gerust contact met ons op.